A tematikus útvonalaink instant túraként járhatóak be. Ez azt jelenti, hogy nincs hagyományos jelölés, az útvonal csak a letöltött nyomvonal és túraalkalmazás segítségével követhető. A bejárás ellenőrzése a kijelölt pontokon elhelyezett QR-kódok beolvasásával történik. Minden érintendő ponton két kódot helyeztünk el, de elég az egyiket beolvasni.

Első alkalommal instant túrázóknak:

A bejáráshoz a következő eszközökre és az azon lévő alkalmazásokra lesz szükséged:

Telefon, amin van mobilinternet előfizetés.

Túra alkalmazás pl. https://www.termeszetjaro.hu/hu/mobile-app.html vagy ami szerintünk a legjobban használható: Locus aplikáció Androidos telefonra.

QR-kód olvasó. Ez a készülékek egy részében be van építve a fotóalkalmazásba, de lehet külön applikációt is használni.

A honlapunkról letölthető GPX fájl kezelése készülékfüggő. A legáltalánosabb beállítások szerint a letöltés után az eszközöd megkérdezi mivel nyissa meg a fájlt. Itt válaszd az általad használni kívánt túra alkalmazást. Ezután megjelenik a nyomvonal az applikációban és látod a pozíciódat.

A letöltött nyomvonal tartalmazza a Qr-kódok helyét. Ezt egy bányászjel jelöli. Sajnos nem minden alkalmazás képes a trackbe szerkesztett pontokat megjeleníteni, de pl. a Locus Map appja remekül elvégzi ezt a feladatot.

Amennyiben az általad használt alkalmazás a nyomvonal track betöltése után nem mutatja a Qr-kódok helyét, készítettünk egy, csak a pontokat tartalmazó letölthető fájlt. Ez a Bányászkörök összes kódját tartalmazza. Sajnos így is van olyan alkalmazás amin ez sem segít :)

Qr-kódok helye.

Regisztráció, bejelentkezés

Ha még nincs fiókod, akkor egy gyors regisztráció után, ahol csak az e-mail címedre és a nevedre van szükség, könnyen létrehozhatod a saját profilod. Nem terhelünk visszaigazoló levél küldésével. Sikeres regisztráció után átkerültél a Bejelentkezés oldalra.

Bejelentkezés után az “Új Túra Kezdése” gombbal már indíthatod is a nevezést. Válaszd ki a útvonalat, majd a teljesítési módot végül a kívánt díjazást. Az utolsó lépés a “Jelentkezés a Túrára” gomb. Ezután a kódot megkapod e-mailben, de láthatod a saját felületeden, a teljesítésre kiválasztott kör neve mellett. Ebben az emailben egyéb a teljesítést segítő információkat is találsz, nem árt ha végigolvasod :)

Bejárás

Túra indításakor az időmérés az első QR-kód leolvasásával és a kódod beírása után indul. A szintidős teljesítéseknél már az első QR-kód beolvasása előtt látod a kezdőpontot és egy leírást a táblák pontos helyéről. A beolvasás után megjelenik a következő érintendő helyszín a hozzá tartozó információkkal együtt. Olvasd el, így már oda is felkészülten érkezel.

Ebben az esetben a túra lezárása a kezdőpont újbóli beolvasásával történik meg.

A kirándulós teljesítési módoknál minden teljesítendő pontod megjelenik a szükséges információkkal. A felsorolt pontok közül bármelyik beolvasásával kezdheted a túrádat. A folytatásban szabad kezet kapsz. A túra lezárása akkor történik meg, ha minden kód egyszer leolvasásra került.

Éremátadás

A Dorogról induló köreink éremátadása egyszerű:

A Molnár Sörözőben / Dorog, Bécsi út 20. / vagy a Club Balayaban / Dorog, Rákóczi Ferenc utca 5./ megbízottunk átadja az érmed.

Felhívhatsz amikor az utolsó előtti ellenőrző ponthoz érsz. Ebben az esetben a célban találkozhatunk. https://reimann.hu/latogatokozpont/ .

A fenti helyen nyitvatartási időben szintén átvehető az érem.

A teljesítés díját sehol nem veszik át, kérlek utalással rendezd.

Ha nem sikerül az éremt átvenni, jelentkezz valamelyik elérhetőségünkön , megbeszéljük.

Amennyiben kirándulós bejárást választottál, bárhol is fejezed be a túrát, az érmedet szintén a fent jelzett helyeken tudod átvenni.

Kisköreink éremátadása az adott kör névadó településén történik. A pontos hely és elérhetőség a kör ismertető szövegében megtalálható.

Az interaktív térképünkön egyebek mellett mind a QR-kódok pontos helyét, mind a tájékozódást segítő szöveges itinert megtalálod. Érintsd meg a jelölt pontot és a felugró ablakban olvashatod a kívánt információt.

Interaktív térkép

A bal oldalon lévő +,- nagyíthatod-kicsinyítheted a térképet. Alatta lévő gombbal teljes képernyőre válthatsz. Az ez alatti fekete csepp ikon megmutatja a térképünkön a pozíciódat, amennyiben engedélyezed ezt a felugró ablakban.

A jobb felső sarokban lévő lapozós ikon rejti a választási lehetőségeket. Választhatsz mire vagy kíváncsi. Jelöld be azt ami érdekel, majd a térképen látható poziciójelre kattintva részletes információt kapsz az adott helyről.

Akkor haladjunk fontossági sorrendben:

QR-kódok / bordó jel /

Itt jelöltük azokat a helyeket ahol MINDENKÉPP be kell olvasnod a kódot. Ha a választott útvonalad bármely kódját kihagyod, a teljesítésed érvénytelen lesz. A jelre kattintva felugró ablakban részletes leírást találsz az adott QR-kód pontos helyéről.

Itt figyelj oda / piros felkiáltójeles jel /

A nehezen követhető kereszteződéseket jelöltük. A felugró ablakban olvashattok leírást a követendő útról.

Közkutak / kék vízcseppes jel /

Az útvonalon fellelhető ingyenes vízvételi lehetőségeket mutatjuk meg. Van köztük “kékút”, forrás, fogyasztás nélkül látogatható illemhely.

Tömegközlekedés / lila jel /

Dorog kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. Ha lehet válaszd a tömegközlekedést, a beszállópont mind a vasútállomástól, mind a buszmegállóktól percekre van. Persze jöhetsz autóval is:

Parkolók / kék P betűs jel /

Dorogon és az érintett településeken a parkolás ingyenes és az induló-érkező pont közelében hagyhatod az autód.

Vendéglátóhelyek, boltok / narancssárga jel /

A túrán mindenki önellátó, de azért egy térképen jelöltük neked a lehetséges frissítő pontokat. Van köztük bolt, büfé, kocsma, étterem és még szállás is.

Emlékhelyek, épületek / zöld jel /

Azokat a látnivalókat jelöltük, amelyek nem ellenőrző pontok, de az útvonalon, vagy annak közelében vannak.

Ami még fontos:

Teljesítési díj fizetése:

Előre átutalással a lenti számlaszámra:

 

BEBTE

10700361-24479200-51200002

Kérünk, hogy a megjegyzés rovatba írd be a teljesíteni kívánt kör nevét vagy neveit. Ha más nevében utalsz, akkor szintén a megjegyzés rovatban tüntesd fel a teljesítő nevét.

Az utalás után azonnal indulhatsz, A befizetés beérkezéséről nem küldünk külön értesítést. Ha mégis gond akadna felvesszük veled a kapcsolatot. A készpénzmentes fizetést preferáljuk, de ha mégis készpénzzel szeretnél fizetni megoldjuk, keress minket valamelyik elérhetőségünkön !

Az induló és érkező pont megközelítése.

Az induló és érkező pont a Hantken Miksa út mellet lévő parkolókból a volt Bányafürdő /emléktábla a falon/ épülete mögött végighaladva, rövid sétával érhető el. https://reimann.hu/latogatokozpont/ .

Csomagmegőrzés, tisztálkodás.

Dorogon nyitvatartási időben a Reimann Miniverzum valamint a Molnár Söröző (Dorog, Bécsi út 20), https://m.facebook.com/molnarsorozodorog// (kultikus hely a teljesítménytúrázók számára) lehetőséget biztosít arra, hogy a váltás ruhádat ne kelljen magaddal cipelned. A fenti helyeken használhatod a mosdót is.

Ha baj van

Mindenki saját képességeinek megfelelő teljesítési módot válasszon. Akkor sincs baj ha baj van. Bármely pontján vagy a túraútnak, 3 kilométeren belül biztos, hogy elérsz egy lakott települést. Minden érintett helyről van elfogadható tömegközlekedés Dorogra.

Kódolás után nem tölt be az oldal

Ha nem tölt be az oldal a QR -kód beolvasása után, semmi baj. Hagyd nyitva a böngészőt és próbálgasd. Ha bejön a bejelentkező felület tudsz kódot beírni. Nem baj, ha nem a kód mellett állsz. Elvileg mindenhol működik, de az összes létező telefonnal nem tudtuk lepróbálni.

Valamiért nem tudtam kódot olvasni, de van track a telefonomon, vagy fotón látszik a hely és én, hogy jártam ott. Megnyugodhatok?

Adsz melót, de segítünk. Hidd el megoldjuk. De ilyen esetben az időmérés pontosságát nem tudjuk garantálni. Hívj vagy írj valamelyik elérhetőségünkön..

Az interaktív térképen nem jó helyen látom a pozíciómat.

Ez nem a mi rendszerünk hibája. Tapasztalataink szerint megoldja a problémát, ha megnyitod a Google térképet, ott pozicionálod magad és ha már ott jót mutat, akkor utána a honlap térképen is rendben lesz.

A beolvasás után a “nem megfelelő pont” jelent meg a kijelzőn.

Ez egy hibaüzenet. Vagy nem jó kódot használsz, vagy pl. térerőhiány miatt újra próbálkozol, de a háttérben már lezajlott a beolvasás. Vagy tényleg nem a megfelelő kódnál vagy. Ellenőrizd a honlapunkon saját teljesítésedet. Ha a nevedre böksz akkor láthatod hol tartasz.

Böngésző

Amennyiben a QR-kód olvasód azt a böngészőt nyitja meg ahol bejelentkeztél az oldalunkra, akkor beolvasás után a “Saját túrakód használata” gomb érintésével megkíméled magad a kód begépelésétől. Amennyiben az olvasód nem azt használja, akkor célszerű a fent jelzett kényelmi szolgáltatás eléréséhez bejelentkezni honlapunkra abban a böngészőben is.