Reimann-altáró kör

12 km, 360 méter pozitív szint

GPX track letöltése

A track tartalmazza az útvonalat, valamint a QR kódok pozícióját. A Locus és a Természetjáró appok beolvassák és megjelenítik az útvonalat és az ellenőrző pontok helyét is. A Garmin Connect csak az útvonalat jeleníti meg.

Szintidő:

Nincs

Kezdő- és végpont:

A kör a dorogi Reimann Bányászattörténeti Miniverzum alsó bejáratától indul és ide is érkezik. Az indulás utáni első kód a VIII-as akna emlékműve.

Akkor indultál jó irányba, ha a körforgalomnál egyenesen mész tovább a Kálvária utcán felfelé, majd az első lehetőségnél balra fordulsz.


A területen jó tömegközlekedési kapcsolat, kényelmes parkolási lehetőség, valamint a közelben több büfé, falatozó, kávézó vár.

Díjazás:

Részletes információ itt.

Éremátadó pont:

Molnár Söröző Dorog, Bécsi út 20.

Club Balayaban Dorog, Rákóczi Ferenc utca 5.

A teljesítés díját nem veszik át, kérlek utalással rendezd.

Zárva tartás, vagy helyben fizetés esetén:

Hartyán Csaba +36-30-321-4837

Bányászkör Instant Túrák

Jellemzői:

A kör lehetőséget ad arra, hogy képet kapj arról a kapcsolatról, amit Dorog és Csolnok a bányászatnak köszönhet. Az útvonalon haladva érinted a két település közötti homokvasút nyomvonalát. Többször keresztezed az altáró rendszer föld alatt lévő vágatát. A Dorogi Kálváriáról és a Henrik-hegyi Bányászemlékműtől remek kilátás vár. Ha nem csak kirándulni szeretsz, akkor a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum, valamint a Csolnoki Bányamúzeum megtekintésével tartalmas napot tölthetsz el Dorog környékén.

Miért így neveztük el?

A Dorogi Szénmedence fejlődésének első lépése volt az altáró rendszer kiépítése. Szerencsére a dorogi bejárat muzeális értékű felújítása és a Miniverzum felépülése biztosítja a Reimann-altáró még látható részének fennmaradását.